Thursday, May 13, 2010

missing u but u never noe

Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


sejujurnya... org itu adalah aku... dan kam0 tidak mungkin memahaminya atawpun sengaja buat2 tidak faham.. hampir setahun cuba menghilangkan diri dr kamo.. cuba melenyapkan kam0... tp dalam ketidakrelaan kam0 muncul jua diruangan minda.... cukup menyakitkan.. mengingati kam0 menghancurkan leburkan kehidupan seharianku...tp kam0 umpama bayang2 yang mengek0ri setiap langkahku.. senyumanmu..jenakamu... itu semua membunuhku...

kenapa kam0 masih disini?? adakah aku msh dihatimu?? bebaskanlah aku dr hati kam0... kerana kita sedang mencari kehidupan sendiri dan sedang belajar menerima ketentuan ilahi.. kam0 dengan cara kam0..aku dengan hidupku.. hanya usah diulang kisah silam.. kerana kam0 dan aku jua telah terluka.. dan kini kam0 telah merasai betapa peritnya bila org yg kita syg memilih utk meninggalkan kita untuk org yg dia syg.. kehidupan ini memang umpama roda..dan kita hanyalah umpama butir2 pasir dicelahan roda itu... tanpa mampu berbuat apa2.. kadang2 tersepit..kadang2 terjatuh.. what goes round comes around...

dulu
 kam0 pernah.....
memarahi aku kerana dia
men0lak aku untuk dia
meninggalkan aku untuk dia juga
dan rasanya aku mempunyai sebab yg kukuh untuk melupuskan ikatan yg pernah terbina selama 5thn... kerana usia bkn penentu segalanya... 3 bln mengenalinya..dia sudah mampu mengantikan temptku dihatimu sudah mampu men0lakku tersungkur tanpa sedikit pun kam0 menoleh ke arahku lg..sungguh dia hebat... aku tidak pernah memarahi ataw memusuhi dia.. kerana kehadiranya memberi aku suatu petunjuk.. menyingkap suatu kebenaran.. dia telah menyedarkan aku..bahawa..betapa rapuhnya hati kam0..dengan dugaan yg hanya sekecil itu kam0 telah g0yah...kam0 mmg se0rg yg degil..namun kam0 bukanlah se0rang yg berpendirian teguh... bagiku kini kam0 bukan lagi her0 yg mampu aku banggakan spt dulu..

kini....
usah lagi kam0 bermain dgn kata2 manis itu...
usah lg kam0 menjerat wanita dengan senyuman itu
belajarlah dari pengalaman... menyakiti dan disakiti..rasanya tetap sama..

aku...
perlukan masa....
perlukan kehidupanku..
perlukan ketenangan...
perlu dan harus memilih..